10 állat, aki példát mutathat nekünk, hogyan kell szeretni és szeretve lenni!

Az állatokra gyakran tekintünk primitívebb lényekként, pedig egyes fajok, ha szerelemről van szó elkötelezettebbek tudnak lenni még az embernél is! Íme azok, akikről példát vehetnénk!

1. Pingvin

fotó: © hdwallpapers  

Ezeknek a madaraknak óriási szívük van, amit mi sem jellemez jobban, mint hogy a kiköltendő tojásra a pingvinek nőstény és hím tagja felváltva vigyáz, és eteti őket kibújásuk után. Mikor pedig kirepültek is együtt maradnak, akár örökre is...

2. Fehér hattyú

fotó: © wall.alphacoders  

Hattyúk egész életükön át hűségesen párjukhoz. Családi életüket tágabb körben is a gondoskodás, a barátság ápolása és a szeretet jellemzi!

3. Sas

fotó: © arcticaoy  

Még mindig madarak, ezúttal a sas, pontosabban a fehérfejű rétisas, mely szintén hűségessége miatt került fel a listánkra és talán az Egyesül Államok címerére is.

4. Gibbonok

fotó: © flickr  

Nem csak iszonyatosan szoros kötelék fűzi össze őket, hanem minden családtag egyenlő!

5. Albatrosz 

fotó: © rspb  

Ezek a madarak ismerik a titkát annak, hogy lehet ébren tartani a tüzet egy kapcsolatban, míg a hím élelemszerzés céljából akár heteket is képes távol lenni a fészektől, a nőstény mindig játékos tánccal fogadja, ha ura hazatér!

6. A farkasok

fotó: © glimpsesofthis.tumblr  

A hím farkasok rettentően gyengédek és gondoskodóak nőstényeikhez, kiktől csak a halál választhatja el őket.

7. Hódok 

fotó: © explosion  

Matriarhális szerveződésben élő emlősök, ahol a nők mondják meg a frankót. Lehet, hogy a feltétlen bizalom barátnőnk/feleségünk bölcsessége iránt a kulcs a boldogsághoz? :D

8. Gerlék

fotó: © bluesrock.livejournal  

Őket nem kell bemutatni, hiszen évszázadok óta minden író és költő állatvilágbeli múzsái, ha az igaz szerelem megtestesítéséről van szó. Az igaz szerelmesek csak gerlepárok lehetnek :)

9. Gyöngybagoly

fotó: © mikerae  

A hím gyöngybagoly átlagosan egy évig! udvarol szíve választottjának, mielőtt egyedül felépítené fészküket, ahova aztán meghívja a nőstényt, hogy megnézze tetszik-e neki. Amennyiben nem hagyják faképnél egész életében gondoskodik szerelméről!

10. Rókák

fotó: © yagad  

Ha a hím róka elveszti párját, akkor egész hátralévő életét egyedül éli le a szeretett nőstény emlékével a szívében. 

Jó ez kicsit költőibbre sikeredett, de az tény, hogy ismét bebizonyosodott: sokat tanulhatna az ember az állatoktól!

Egyetértesz? Akkor oszd meg bátran!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×