12 tényező, amik segítenek, hogy kiszemelted beléd zúghasson!

Persze tuti biztos recept nincs, nem lehet senkit szerelmessé változtatni a semmiből, hiszen ezt még a lámpás szellemétől sem lehetett kérni Aladdin történetében. De ha megvan a szikra, akkor ezek a tényezők szerepet játszhatnak abban, hogy a vonzalomból szerelem váljon!

Kutatások igazolják, hogy a kémián kívül a neveltetésnek, a hasonlóságnak és rengeteg mindennek szerepe van abban, hogy a szerelem érzése kialakuljon!

A pontokat a Business Insider szedte össze pszichológusok eredményei alapján.

1. Ha nagyon hasonlítotok

if-youre-really-really-alike

Már évtizedek óta megdőlt az „ellentétek vonzzák egymást” elmélete. „Nagyobb eséllyel élik meg ugyanúgy a mindennapjaikat azok, akik több mindenben hasonlítanak. Így sokkal könnyebben megértik egymást.” – állítja Gian Gonzaga, aki egy társkeresőn egymásra talált párokat vizsgált.

2. Ha úgy nézel ki, mint a kiszemelted ellenkező nemű szülője

if-you-look-like-their-opposite-sex-parent

A St. Andrew Egyetem pszichológusa, David Perrett szerint hajlamosak vagyunk vonzódni azokhoz, akiknek ugyanolyan színű a szeme és a haja, mint a miénkkel ellenkező nemű szülőnké. Tehát esélyes, hogy a nők az apjukra, a férfiak pedig az anyjukra hasonlító pár után kutatnak.

Perrett és csapata szerint az is fontos, hogy milyen idősek a szüleink. Arra jöttek rá, hogy azok a nők, akik 30 feletti szülőkhöz születnek inkább a náluk idősebb férfiakhoz vonzódnak, ellenben 30 alatti szülőkhöz született társaikkal, akik a fiatalabb férfiakra buknak. A férfiakra ez egy esetben igaz: akkor keresnek az anyjukra hasonlító partnert, ha hosszú távra terveznek.

3. Ha jó illatod van

if-you-smell-right

Persze mindenkinek más illat tetszik, és ami az egyiknek zavaró, a másikat kifejezetten feltüzeli. De egy kaliforniai egyetem szerint a peteérést követően a nők nagy részének annál jobban tetszik egy férfi illata, minél magasabb a férfi tesztoszteron-szintje.

Viszont nem csak az illat számít, többféle benyomást köszönhetünk a hormonok működésének: a peteérés után a nők nagyobb eséllyel szimpatizálnak az erős állkapcsú férfiakkal is.

4. Ha jó a testbeszéded

if-you-keep-your-hands-and-torso-open

Szakértők szerint a testtartás akár fontosabb is lehet, mint a kimondott szavak. Ha zsebre dugott kézzel, befordult vállal ülsz egy randin, akkor azt jelzed, hogy nem érdekel igazán a partnered. Ha viszont a testeddel is nyitottságot kommunikálsz, azzal érezteted, hogy kíváncsi vagy a másikra.

5. Ha két percig egymás szemébe néztek

if-you-stare-into-each-others-eyes-for-two-minutes

Joan Kellerman, a Massachusetts-i Egyetemen pszichológusa 72 olyan egyetemistát kért fel egy kísérletre, akik nem ismerték egymást. Véletlenszerűen párosították össze őket, mindenkinek az volt a feladata, hogy két percig nézzen a másik szemébe. Több alany arról számolt be, hogy annak ellenére, hogy egy idegennel szemezett, erős – a szerelemhez hasonló – érzelmek indultak el benne.

6. Ha felmelegíted azt, akivel randizol

if-you-literally-warm-your-date-up

Szó szerint! A Yale pszichológusa, John Bargh egy kísérlete során hideg és meleg italokat adott alanyai kezébe, akiknek meg kellett mondaniuk, hogy beszélgetőpartnerüket hideg vagy meleg személyiségűnek látják. Azok ítélkeztek pozitívan, akiknek forró ital volt a kezükben, mivel már erre volt beállítva az agyuk.

Fagyi helyett érdemes tehát kávézni vagy teázni vinni valakit, ha össze akarunk jönni vele. Vagy az abszolút nyerő megoldás ilyen időben: a forralt bor.

7. Ha van kutyád

if-you-own-a-dog

A Michigani Egyetem végzett egy kutatást, melyben nők férfiakról olvastak történeteket, akiket ezek alapján értékelniük kellett. A kutyatulajdonos férfiakat vonzóbbnak találták azoknál, akik nem tartanak otthon állatot.

A kutatók szerint ez azért van, mert a háziállat-tartók olyan embernek tűnnek, akik törődnek a másikkal és nem félnek magukat elkötelezni. Állítólag a kutyások nyugodtabbak, könnyebben megközelíthetők és boldogabbak az átlagnál.

8. Ha ugyanolyan, vagy csak kicsit kevésbé néz ki olyan jól, mint te

if-they-are-less-or-equally-good-looking

Egy 1996-os kutatásban a résztvevőket kinézetük alapján osztályozták, majd véletlenszerűen párosították. Végül a pároknak egymást kellett értékelniük. Sokkal szigorúbban ítélkeztek azok, akiket a kutatás elején vonzóbbnak tituláltak az átlagnál. Minél jobban nézett ki az illető, annál rosszabbnak értékelte a párját.

A legtöbben viszont azokhoz vonzódunk, akik nagyjából velünk megegyező vonzerővel bírnak.

9. Ha Botoxod van

if-you-get-botox

Egy kutatás arra volt kíváncsi, hogy könnyebben találnak-e párt azok a nők, akiket Botoxszal kezeltek. Itt az bizonyosodott be, hogy igenis számít a külső: minél erősebb és több kezelést kapott egy nő, annál fiatalabbnak, vonzóbbnak és egészségesebbnek ítélték meg.

10. Ha zenész vagy

if-you-play-music

Egy kísérletben egy férfi arra vállalkozott, hogy az utcán 300 lánytól kéri el a telefonszámukat, vagy egy sporttáskával, vagy egy gitártokkal a kezében. Utóbbi esetben több lány adta meg a számát.

10. Ha pirosat viselsz

if-you-wear-the-color-red

Egy szlovákiai kutatás szerint sokkal könnyebben közelednek a férfiakhoz azok a nők, akik piros ruhát hordanak, ugyanis ez egyfajta szexuális jelzéssel bír; így könnyebben vonzanak magukhoz párt a nők.

Imponál a nőknek is, ha egy férfi pirosat visel, ugyanis az magas státuszról árulkodhat.

12. Ha erős borostád van

if-you-have-a-certain-type-of-facial-hair

Egy ausztráliai kísérlet arra jutott, hogy az erős borosta a legvonzóbb a nők számára. Ez győzedelmeskedett a teljesen leborotvált, enyhén borostás és a szakállas arcok felett.

Úgy, ahogy a női mell a termékenységet, úgy a férfiak szakálla a megtermékenyítő-képességet érzékelteti. Minél több szakálla van egy férfinak, annál férfiasabbnak, megtermékenyítésre alkalmasnak látják majd a nők.

Nos ezekkel növelhetőek az esélyek, hajrá, érdemes mindent beveti!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×