Elment szórakozni a fiatal lány és reggeli fejfájására azt hitte, csupán a macskajaj. Két nap múlva azonban meghalt! Ez volt az oka:

Jennifer Gray szórakozni ment barátnőjével, mint minden fiatal huszonéves és bizony elfogyasztottak pár pohár italt is az éjszaka folyamán. Reggeli fejfájása viszont sokkal rosszabb volt, mint egy sima másnap, és mire az orvosok kitalálhatták volna mi baja, már késő volt! Az édesanya ezért a te figyelmed is szeretné pár dologra felhívni!

Április 15-e estéjét követően Jennifer édesanyja, Edwina ébreszteni ment lányát szobájába, mire ő így szólt:

"Anya, azt hiszem, egy kicsit másnapos vagyok. Nem vagyok jól, és fáj a fejem.”

Az édesanya fájdalomcsillapítót adott lányának, és azt mondta neki, pihenjen – de a lány fájdalma nem enyhült, állapota egyre romlott.

Két nappal később Jennifer már annyira rosszul volt, hogy kórházba kellett vinni. Még az orvosok sem tudták eleinte, mi okozza a tüneteket, csak az volt mindenki számára világos, hogy óriási a baj!

"Borzasztóan nézett ki. Holtsápadt volt, hányt, annyira fájt a feje, hogy képtelen volt megmozdulni, előrehajolni" - meséli a gyászoló édesanya. Aztán Jennifer elveszítette az eszméletét, az orvosok mesterséges kómába tették. De április 18-án, két nappal az után, hogy a tünetek jelentkeztek, Jennifer meghalt.

Sajnos csak ezután derült ki, hogy valójában bakteriális eredetű agyhártyagyulladása volt. Agyors lefolyású betegség miatt nem tudni, Jennifer mikor és hol fertőződött meg, de egy maximum két héttel előtte. Habár a tünetek (láz, hányinger, fényérzékenység, zavarodottság, nyaki merevség) teljesen mindennaposak, van egy-két dolog, ami felhívhatja rá a figyelmet, komoly a baj. Érdemes orvoshoz fordulni, ha a megszokottól eltérő fejfájásod van, amihez láz is társul, ha nem tudod az álladat a mellkasodhoz érinteni (nyakmerevségre utaló jel). Ha időben kiderül, bakteriális eredetű agyhártyagyulladásról van szó, a betegség antibiotikummal kezelhető – az idő a kulcsfontosságú tényező.

Oszd meg, hogy más ne járhasson úgy, mint ez a szerencsétlen kislány!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×