Négy ember halála szárad a lelkén, mégis felmentették, méghozzá egy elképesztő indokkal!

Ethan Coucha átlagos tinédzser fiú volt, sőt talán az átlagosnál kicsit több, hiszen szülei keresetének hála mindene megvolt, amiről egy ennyi idős gyerek talán még csak álmodni sem mer. Egy nap viszont óriásit hibázott... részegen ült volán mögé és ennek bizony súlyos következményei lettek:  

Ugyanis olyan balesetet okozott, amiben négy ember meghalt. Gondolhatnánk, hogy ezek után a javítóból várja, hogy 18 éves korában börtönbe kerüljön, ám ő mégis megúszta ügyvédjének és a pszichológiai szakértői véleménynek hála az egész felelősségre vonást... De mi történhetett?

Bebizonyították: affluenzában szenved. Nem, ez egy nem egy fizikai megbetegedés, és még csak köszönőviszonyban sincs semmilyen influenzával. Ez egy új keletű mentális betegség, amiben a fiatalok gyakorlatilag belebetegednek a jómódba és emiatt elvesztik ítélőkészségüket, ugyanis soha senki nem tanította őket felelősségre, ezért tetteik következményeit sem tudják felmérni. Eszméletlen, hogy egy ittasan ráadásul nem először kisteherautóval száguldozó 16 éves hogy nem lehet tisztában azzal, mit jelent egy lerobbant autó mellett álló négy ember életét kioltani, úgy, hogy közben az egyik legjobb barátunk, aki a platón utazott, a zuhanástól azóta is kómában van... De sikerült meggyőzni a bíróságot, és így a fiú csak 10 év felfüggesztett börtönt kapott, valamint két éves terápiára kötelezték, ahol nem találkozhat az őt elkényeztető szüleivel.

Mélységesen felháborít minket, hogy ilyen létezhet. Tehát ezentúl, ha valaki ellop bármit, vagy megöl bárkit, de gazdagok a szülei, akkor egy jó ügyvéddel simán megúszhatja a dolgot, míg egy koldus, aki pokrócot lop, hogy ne fagyjon halálra örök börtönre kényszerül?? Így az eddig is igazságtalan világbeli különbségek csak még tovább fokozódnak majd gazdag és szegény között...

Némi vigaszt az nyújt talán, hogy mivel kikötötte a bíróság, hogy nem fogyaszthat semmi tudatmódosítót, az alkoholt is beleértve 10 évig és mégis iváson kapták egy homályos videón, talán végül mégis bezárják a kis elkényeztetett nyápicot... ráadásul anyjával együtt körözik őket, mióta nem jelentkeztek a felügyelőtisztnél, azonban az elv maga, hogy létezhet ilyen büntetés felmentő "kór" megdöbbentően elszomorító :( reméljük nem fognak vele visszaélni, bár ezt csak reméljük, és halványan....

Oszd meg, ha téged is felháborít, hogy manapság a nyugati országokban pénzzel bármit el lehet tusolni!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×