Egy új kutatás rávilágított az ilyen típusú anyák sikeresebb gyereket nevelnek!

“Már megint csak kiléptél a levetett ruhádból? Hajtogasd össze! Töröld fel a fürdőt magad után! Miért kell elöl hagyni a kést ha vacsoráztál?Hallod amit mondok? Csináld meg a leckédet. Mosakodj meg! 8-ra itthon kell lenned. Csináld meg az ágyad. Megmostad a fogad? Most már villanyoltás, nem nincs több tv sem! Nyírd le a füvet. Összepakoltál a szobádban?”

Ismerősek ezek a mondatok? Gyakran mondod esetleg, vagy hallottad otthon? Akkor gratulálunk, nagyszerű édesanya vagy, vagy édesanyád van! 

Kedves édesanyák, lehet, hogy elbizonytalanító érzés ilyen, vagy ehhez hasonló mondatok után nyugovóra térni, de nem kell aggódni, immár itt a tudományos bizonyíték is van rá: nem szabad gyermekünket békén hagyni addig, amíg nem hallgat ránk. S mikor másnap felkelünk, nyugodtan folytassuk ott, ahol abbahagytuk, hiszen ez csak javukra válik!

Ugyanis most kutatók megállapították: a zsörtölődő édesanyák sikeresebb gyerekeket nevelnek.

jhgfd

Fotó: DAILYMAIL

Különösen igaz ez a lányok esetében! Erica Rascon-Ramirez, az Essex Egyetem kutatója rávilágított: “minden sikeres nő mögött egy zsémbes anyuka áll”.

A kutatás 15 000, 13-14 év közötti diáklányt ölelt fel és a 2004-2010 közötti időszakról szólt. A kutatónő szerint azok a lányok, akik egyetemre jelentkeztek vagy tovább akartak tanulni, “zsémbes”-nek ítélték meg az anyukájukat.

Ezeknek a lányoknak nagyobb esélyük volt a továbbtanulásra, a siker és a magas fizetés elérésre.

vghjk-1

Egyértelműen kijelenthető, hogy a lázadó, hormonoktól szinte elviselhetetlen tinilétet mederben tartani csakis zsémbeskedéssel lehet. A lányokat valószínűleg ez eleinte nagyon zavarja (saját bőrömön is tapasztaltam, de így 30-on túl hálás vagyok már mindenért!) és a kutatás is azt mondja: a lányok 20 éves korukban hirtelen megértik, miért volt anyukájuk olyan körülményes. Végül pedig mindezek ellenére is nagyon szeretik édesanyjukat, még ha néha ez nem is látszik!

Szóval nem kell bűntudatot érezni, igenis - főleg a tinilányokat - néha, csúnya szófordulattal élve "rövid pórázon" kell tartani!

Egyetértesz? 

Akkor feltétlenül oszd meg érintett ismerőseiddel!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×