Eszes megoldást talált ki az édesanya, hogy megleckéztesse fiát, kinek fejébe szállt a hirtelen jött siker!

A bosszankodó édesanyának elfogyott a türelme, mikor kamaszodó fia saját Youtube csatornájával némi hírnévre tett szert és hirtelen úgy képzelte lábai előtt hever a világ. Még mit nem... azért az anyukát sem ejtették éppen a fejére, ezért papírt és tollat ragadott. Most mindenki előtte hajt fejet!

“Már elég nagy vagyok ahhoz, hogy saját magam döntsek.” vagy “Már saját pénzem van.” Ez a két mondat egyre gyakrabban hangzott el a Havisham házban, mikor a 13 éves Aron a neten futó csatornájával elkezdett pénzt keresni. Bár még csak 13 éves szerette azt hinni, hogy innentől édesanyjának nincs joga beleszólni a dolgaiba, hiszen felnőtt, akinek már "munkája" is van. 

A gyerekét egyedül nevelő anyuka ott elégelte meg fia viselkedését, mikor fia már az iskolai dolgait kezdte emiatt elhanyagolni, és egész egyszerűen úgy viselkedett, mint akinek semmi vesztenivalója sincs, hiszen megtalálta élete foglalkozását.

Nos igen, a Youtube már sok embert juttatott el a csúcsra és a fiatal feltörekvő tehetségeknek valóban jó fórum, hogy tehetségüket kibontakoztassák. De 13 évesen még pont azért gyermeteg az ember, mert elhiszi, hogy pár megtekintéssel ő már valaki ebben a világban. Azért ez ennél többről szól, és ilyen idősen bizony még az iskola az első!

Az édesanyának aztán egy nap elfogyott a türelme és írt egy levelet a fiának, hogy szálljon le a földre.

Ezzel a levéllel azt akarta neki megtanítani, milyen értékes az, hogy szülei házában lakhat, és a való életben, ha ezt neki kellene előteremteni, mennyivel nehezebb dolga lenne!

A levél a következőképp hangzik magyarul:

"Kedves Áron!

Mivel úgy tűnik elfelejtetted, hogy csak 13 éves vagy, és ÉN vagyok a szülőd, aki téged csak ne ellenőrizgessen – úgy gondolom itt az ideje tanulnod valamit az önállóságról.

Most, hogy az arcomba vágod, hogy már saját fizetésed van, nyugodtan kifizetheted azokat a dolgokat, amit eddig én álltam. Tehát, ha szeretnél számítógépet és lámpát használni, vagy internet hozzáférés kell, akkor ezt neked kell kifizetned.

Lakásbérlés:  50000 Ft

Villanyáram: 8000 Ft

Internet: 7000 Ft

Ennivaló: 20000 Ft

Kérlek, vidd ki a szemetet minden héten hétfőn, szerdán és pénteken, és ezeken a napokon porszívózz is ki. Minden héten ki kell takarítanod a fürdőszobádat, főznöd kell magadra és pakolj el magad után. Ha ezt nekem kell megcsinálni, felszámolok neked naponta 5000 Ft takarítási költséget.

Ha úgy gondolod, inkább megint a gyerekem leszel és nem a lakótársam, akkor megbeszélhetjük a feltételeket.

Szeretettel,

Anya"

Oszd meg, ha szerinted is zseniális az édesanya válasza fia viselkedésére! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×