Eszes trükkel nyugtatta meg az autista kisfiút hajvágás előtt a fodrász!

Az autista kisgyermekek számára a hétköznapi szituációk is stresszel és szorongással telítődhetnek, hát még egy olyan minden kisgyermekben eleinte félelmet kiváltó dolog, mint a hajvágás! Mason Lille is nagyon tartott a fodrásztól, de az egy eszméletlen dologgal rukkolt elő!

Mikor a walesi fodrász James Williams látta, hogy a hagyományos székben ülős megoldás nem vezet eredményre megpróbálta Mason haját kicsit máshogy megközelíteni!

“Ma végre sikerült levágni a haját.” – írja a közösségi oldalán a fodrász.

7-11-autism-frisor1

JAMES WILLIAMS / FACEBOOK

Az volt igazából a probléma, hogy Mason nem engedte sem Jamesnek, sem más fodrásznak meg azt, hogy a füléhez közel lévő hajat levágja. Ilyenkor állandóan odébb ment. Egyik nap James úgy gondolta, kitalál valami új dolgot. Megkérte Masont, feküdjön le a földre, foglalja el magát a mobil telefonnal és ekkor hirtelen sikerült! A fodrász végre egy normális frizurát tudott készíteni a kisfiúnak.

7-11-autism-frisor2

JAMES WILLIAMS / FACEBOOK

“Mindketten csendben feküdtünk a földön és megengedte, hogy rendesen levágjam a haját. Nagyon jó érzés volt a szülőknek segítenem azzal, hogy megnyertem Mason bizalmát és picit több figyelmet szenteltem ennek a kisfiúnak." 

7-11-autism-frisor3

JAMES WILLIAMS / FACEBOOK

Mikor készen voltak a hajvágással (aminek a szülők nagyon örültek), James megkérte Masont, adjon neki egy pacsit. De a kisfiú annyira boldog volt, hogy ahelyett átölelte James-t.

Látható, hogy ráérzéssel és egy picivel több odafigyeléssel mennyire más lett Mason hozzáállása is a dolgokhoz! Teljes joggal állíthatjuk ezután, hogy James minden tiszteletünket megérdemli, hiszen egy kicsit jobban odafigyelt egy félelmekkel teli gyermekre, akinek pont erre volt szüksége!

Oszd meg, ha szerinted a hétköznapokban is csak ez a csekély extra figyelem kellene, hogy jobban kijöhessünk egymással!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×