Ezentúl te is teszel majd pénzt a hűtődbe, ha több napra elmész otthonról!

Nem, nem azért, mert így még több lesz belőle és ez valami különleges formája annak, hogy magunkhoz vonzzuk a pénzenergiát. Sokkal hétköznapibb és praktikusabb oka van! 

Előfordult már veled, hogy elmentél mondjuk nyaralni/telelni és mire hazaértél az összes digitális óra villogott, az analógok meg el voltak állítódva? Áramkimaradás bármikor előfordulhat, és ha épp a rokonoknál, vagy külföldön tartózkodunk bizony nehéz megállapítani, meddig nem volt villany a lakásban.

Márpedig a hűtő tartalma miatt nagyon fontos lenne, ezért főleg a mélyhűtőben fordulhat elő: sok minden kiengedett és utána újra megfagyott.

De ezentúl ez könnyen ellenőrizhető és csupán egy kis tál vízre és egy pénzérmére van szükség!

Egy Facebook bejegyzésben az ötlet “tulajdonosa”, Shiela Pulanco Russell írta le, mit kell pontosan tennünk.

"Tegyen egy kis tányérba vagy csészébe vizet és tegye be a mélyhűtőbe. Várjon amíg a víz megfagy, majd a megfagyott víz tetejére tegyen egy fém pénzérmét és tegye be a mélyhűtőbe.

Majd amikor hazajön, tudni fogja, hogy a mélyhűtő leengedett-e vagy sem, amíg nem volt otthon. Azt is tudni fogja, hogy az étel megromlott-e emiatt vagy nem.

Ha a pénzérme a csésze vagy tálka alján van, akkor a mélyhűtő felengedett és az ételek megromlottak tehát ki kell azokat dobni. Ha a pénzérme a csésze tetején van vagy egy kicsit lejjebb, akkor semmi sem romlott meg a mélyhűtőben.

Az is jó ötlet, hogy ezt a csészét a pénzérmével folyamatosan a mélyhűtőben tartsuk. Ha például áramkimaradás van, akkor ez a trükk mindig segít. Ha bizonytalan, akkor inkább dobja ki az ételt. A biztonság a legfontosabb."

Egyszerű, hatékony és olcsó trükkről van szó! Ráadásul környezetbarát is, mivel így is több ezer tonna étel kerül a szemétbe, ami legjobb esetben maradékként a hűtőnkben romlik meg. Pedig ha ezeket eljuttathatnánk minden nélkülözőnek a Földön, megszűnne az éhezés... Gondoljunk erre, mielőtt elmegyünk több napra, vagy mielőtt megveszünk (főleg éhesen) mindent akár feleslegesen is! 

Oszd meg, hogy minél többen spórolhassunk a módszer segítségével!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×